تامین آب گرم و هوای گرم برای محیط منزل و محیط کار، یکی از نیازهای اساسی افراد است. در گذشته از روشهای سنتی برای تامین این نیاز استفاده میشد اما امروزه روشهای جدیدتری برای رفع این نیاز وجود دارد. از مهمترین منابع تامینکننده آب و هوای گرم در محیط زندگی میتوان به پکیجهای دیواری اشاره کرد.
پکیج دیواری شامل قطعات مختلفی است که هر کدام به نحوی برای تامین نیاز موردنظر، موثر میباشند. اگر تمایل به آشنایی با انواع قطعات پکیج دیواری دارید با ما همراه باشید زیرا ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع قطعات پکیج دیواری بپردازیم.
یک پکیج دیواری شامل قطعات مختلفی است که در صورت آشنایی با آنها، بهتر میتوانید از دستگاه موردنظر نگهداری کنید و در نتیجه دستگاه عملکرد بهتری خواهد داشت و شما از هزینههای تعمیر معاف میشوید. پکیجهای دیواری از نظر اندازه و حجم، بسیار کوچک هستند و اندازه آنها تقریباً در حد آبگرمکن میباشد.
عملکرد برد پکیج دیواری به گونهای است که به عنوان مغز دستگاه به حساب میآید. وظیفه این قطعه، تجزیه و تحلیل ورودی و خروجیهای دستگاه است. ورودیهای دستگاه شامل دوشاخه برق، ترمیستورها، کلید حرارتی، پتانسیومترها، کلید انتخاب فصل، سنسور شعله و فلوسوئیچ میباشد. خروجیها نیز شامل شیر ۳ طرفه، شیر گاز ورودی، پمپ سیرکولاسیون، برد جرقه و ترانس جرقه میباشد. روی برد پکیج دیواری چند المان تعبیه شده است که هر کدام وظیفه خاصی را به عهده دارند. این المانها شامل رله، ترانس تغذیه، فیوز، آی سی و آی سی رگولاتور میباشند.
یکی از قطعات پکیج دیواری وریستور است که نوعی مقاومت وابسته به ولتاژ میباشد. از این مقاومت در جهت حفاظت از قطعات و مدارات الکترونیکی در مقابل ولتاژ اضافی استفاده میشود. این قطعه در مدار به صورت موازی با مصرف کننده جای گرفته است.
این قطعه، یک مدل مقاومت حساس به درجه حرارت از نوع نیمه هادی است. ترمیسورها شامل دو نوع ترمیسور با ضریب حرارتی مثبت و ترمیسور با ضریب حرارتی منفی هستند. مقاومت ترمیسور با ضریب حرارتی مثبت در صورت افزایش دما، افزایش پیدا میکند و مقاومت ترمیسور با ضریب حرارتی منفی همزمان با کاهش دما، کاهش پیدا میکند.
فلوسویچ یا کلید جریان یکی دیگر از انواع قطعات پکیج دیواری است که محل قرارگیری آن در مسیر آب ورودی به شوفاژ دیواری میباشد. این قطعه همانند یک کلید عمل میکند؛ به این صورت که سبب قطع و وصل جریان الکتریکی میگردد. در درون این فلوسویچ ها قطعههای شناور وجود دارد که میتوانند به سمت بالا و پایین حرکت کنند.
برد جرقه به عنوان یکی دیگر از قطعات پکیج دیواری، ولتاژ ورودی را چندین برابر کرده و آن را به مشعل انتقال میدهد. از آنجایی که بدنه مشعل Erth است و ولتاژ حدوداً V ۱۲۰۰۰ میباشد در فاصلهای کمتراز CM۱ پرههای مشعل، قوس الکتریکی نمایان میشود. در این حالت، اگر گاز در مشعل روشن باشد، شعله ایجاد میشود.
شیر سه طرفه از دیگر انواع قطعات پکیج دیواری میباشد که وظیفه تغییر مسیر عبور آب گرم را از مدار شوفاژ به مدار آب گرم مصرفی، به عهده دارد.
پمپ خطی یا پمپ سیرلاکسیون وظیفه جبران افت فشار مدار گرمایش و گردش آب گرم در مسیر بسته گرمایش را به عهده دارد. این پمپ با استفاده از خازن نصب شده در مدار الکتریکی، راهاندازی میگردد.
یکی دیگر از انواع قطعات پکیج دیواری، شیر پر کن پکیج میباشد که برای آبگیری سیستم از آن استفاده میشود. محل قرارگیری این شیر پر کن میان پکیج حرارتی و لوله آب سرد ورودی میباشد. عملکرد این شیر به گونهای است که در صورت باز کردن آن، آب در اندازه نرمال و مجاز ۵.Bar۱ داخل سیستم میشود.
شیر تخلیه آب مدار گرمایش نیز یکی دیگر از قطعات پکیج دیواری است که وظیفه ویژه خود را به عهده دارد. در واقع، زمانی که نیاز به تعمیر یا سرویس پکیج دیواری باشد با استفاده از این شیر میتوان آب داخل سیستم را تخلیه کرد.
این قطعه از پکیج دیواری برای این نصب میشود که دمای لوله مبدل مرتبط با آب گرم احساس شود. در این حالت، اگر دمای لوله از حد نرمال بیشتر شود؛ مشعل دستگاه خاموش میگردد تا از بروز پیشامد یا اتفاق ناگوار پیشگیری شود.
این قطعه به عنوان یکی از انواع قطعات پکیج دیواری، نسبت به دما و فشار حساس است. اگر فشار کاری سیستم از Bar ۳ بالاتر برود یا اینکه دمای سیستم نسبت به حد نرمال افزایش یابد با باز کردن مجرای خروجی این شیر میتوان فشار و آب اضافی را از سیستم خارج کرد؛ به همین دلیل این قطعه به عنوان شیر ایمنی شناخته میشود. حسگر فشار آب به این صورت عمل میکند که اگر فشار سیستم نسبت به اندازه نرمال کمتر شود یعنی به اندازه Bar ۱ برسد از روشن شدن فشار آب جلوگیری به عمل میآورد.
گیج دما و فشار همان فشار سنج و دماسنج است که روی بدنه دستگاه قرار دارد. این قطعه مشخص کننده فشار و دمای سیستم برای کاربر است.
کلید حرارتی مدار گرمایش از دیگر قطعات پکیج دیواری است که به کنترل دمای خط لوله آب مدار گرمایش میپردازد. این کلید حرارتی کمک میکند که همزمان با رسیدن دمای خط لوله به دمای تنظیم شده، مشعل خاموش میشود.
این قطعه در قسمت بالایی کلاهک تعدیل نصب میشود. اگر به هر دلیلی دودکش به درستی کار خود را انجام ندهد کلاهک تعدیل داغ شده و این داغی توسط سنسور احساس میشود؛ در این حالت، سنسور به برد فرمان خاموشی کردن سیستم را میدهد.
این منبع به طور استاندارد از فشاری معادل Bar ۱ برخوردار است. در صورتی که این فشار افزایش یا کاهش پیدا کند احتمال ایجاد مشکل برای سیستم وجود دارد که یکی از آنها میتواند انفجاری روشن شدن دستگاه باشد. درون این منبع از دو قسمت تشکیل شده است که یک قسمت آن ازت یا هوا بوده و قسمت دیگر مرتبط با آب مدار گرمایش است.