پکیج شوفاژ دیواری

پکیج دیواری چیست؟

پکیج شوفاژ دیواری

پکیج دستگاهی است که با استفاده از آن آب گرم مصرفی و آب گرم شوفاژ به صورت همزمان برای واحدهای یک آپارتمان تامین می‌شود. پکیجها از لحاظ محل قرارگیری دارای دو نوع هستند؛ یک نوع آن‌ها پکیج دیواری و نوع دیگر پکیج زمینی است که می‌توان آن‌ها را روی دیوار یا روی زمین نصب کرد.

از ویژگی‌های پکیج ها می‌توان به برخورداری از راندمان بالا و انرژی زیاد اشاره کرد که سوخت مصرفی آن‌ها نسبت به موتورخانه‌های مرکز، پایین‌تر است. با وجود پکیج دیواری دیگر نیازی به انجام لوله‌کشی‌های وسیع در ساختمان نیست و واحدهای مختلف در ساختمان از گرمایش محیط و آب گرم مصرفی به طور مستقل بهره‌مند می‌شوند

پکیج دستگاهی است که با استفاده از آن آب گرم مصرفی و آب گرم شوفاژ به صورت همزمان برای واحدهای یک آپارتمان تامین می‌شود. پکیجها از لحاظ محل قرارگیری دارای دو نوع هستند؛ یک نوع آن‌ها پکیج دیواری و نوع دیگر پکیج زمینی است که می‌توان آن‌ها را روی دیوار یا روی زمین نصب کرد.

از ویژگی‌های پکیج ها می‌توان به برخورداری از راندمان بالا و انرژی زیاد اشاره کرد که سوخت مصرفی آن‌ها نسبت به موتورخانه‌های مرکز، پایین‌تر است. با وجود پکیج دیواری دیگر نیازی به انجام لوله‌کشی‌های وسیع در ساختمان نیست و واحدهای مختلف در ساختمان از گرمایش محیط و آب گرم مصرفی به طور مستقل بهره‌مند می‌شوند.

انواع پکیج دیواری از نظر سوخت مصرفی

پکیج ها از نظر سوخت مصرفی به پکیج گازسوز و پکیج برقی تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی هرکدام از این پکیج ها می‌پردازیم.

پکیج گازسوز

پکیج گازسوز یکی از انواع پکیج دیواری هستند که از عملکردی بی سروصدا برخوردار هستند. این پکیجها خود به انواع مختلفی از قبیل پکیج گازسوز تک مبدل فن دار، پکیج گازسوز دو مبدل فن دار، پکیج گاز سوز دو مبدل بدون فن و پکیج گاز سوز تک مبدل بدون فن تقسیم می‌شوند.

پکیج برقی

پکیجهای برقی یکی دیگر از انواع پکیج دیواری هستند که این نوع نیز دارای عملکردی آرام و بی‌سروصدا می‌باشند. این پکیجها از سوخت‌های فسیلی مثل گاز استفاده نمی‌کنند بلکه با استفاده از برق کار خود را انجام می‌دهند. پکیجهای برقی بر اساس ظرفیت دستگاه ممکن است از برق تک فاز یا برق سه فاز استفاده کنند. پکیج برقی به راحتی قابل نصب می‌باشد و می‌توان آن را در جایی میان کابینت‌ها قرار داد. این دستگاه از مصرف پایین و راندمان بالا برخوردار می‌باشد.

قطعات پکیج دیواری

یک پکیج دیواری شامل قطعات مختلفی می‌باشد که هر کدام تاثیر ویژه خود را در عملکرد بهتر دستگاه دارند. قطعات پکیج دیواری شامل برد پکیج، وریستور، ترمیستور، فلوسوئیچ یا کلید جریان، برد جرقه، شیر سه طرفه، پمپ خطی یا پمپ سیرکولاسیون، شیر پرکن پکیج، شیر تخلیه آب مدار گرمایش، سنسور حرارتی مدار آب گرم مصرفی، شیر اطمینان، گیج دما و فشار، کلید حرارتی مدار گرمایش، ترموستات دود یا سنسور دود، منبع انبساط دیافراگمی، شیر هواگیری اتوماتیک و سیستم ضد یخ‌زدگی پکیج می‌باشد.

برد پکیج به عنوان یکی از قطعات پکیج دیواری دارای اهمیت زیادی می‌باشد به طوری که می‌توان آن را مغز دستگاه به حساب آورد است. این قطعه، وظیفه تجزیه و تحلیل ورودی و خروجی‌های دستگاه را به عهده دارد.

ورودی‌های پکیج دیواری شامل دوشاخه برق، ترمیستورها، کلید حرارتی، پتانسیومترها، کلید انتخاب فصل، سنسور شعله و فلوسوئیچ است و خروجی‌های پکیج دیواری هم شامل شیر ۳ طرفه، شیر گاز ورودی، پمپ سیرکولاسیون و برد جرقه می‌باشند. المان‌های نصب شده روی برد پکیج دیواری نیز عبارتند از: رله، ترانس تغذیه، فیوز، آی سی و آی سی رگولاتور

مزایا و معایب پکیج دیواری

پکیج دیواری همانند بقیه دستگاه‌ها از مزایا و معایبی برخوردارند. از جمله مزیت‌های یک پکیج دیواری می‌توان به تامین آب گرم منازل و ساختمان‌ها، نصب آسان و راحت، صرفه جویی در مصرف انرژی، عدم اشغال فضا و فراهم کردن استقلال واحدها در ارتباط با تنظیم دما و آب مصرفی اشاره کرد.

از معایب این پکیج‌ها نیز می‌توان به مواردی چون عدم امکان استفاده از آن‌ها برای منزل های که بیشتر از دو حمام و سرویس بهداشتی دارند، اشاره کرد. همچنین عدم وجود ذخیره کافی آب گرم، محدودیت نصب در ساختمان‌های کوچک و امکان ایجاد رسوب در صورت عملکرد غیر صحیح می‌تواند از دیگر معایب این دستگاه‌ها باشد.

تفاوت پکیج دیواری و پکیج زمینی

پکیج دیواری و پکیج زمینی علارغم شباهت‌هایی که به هم دارند، دارای برخی از تفاوت‌ها نیز هستند. مهم‌ترین تفاوت این دو پکیج که از نام آن‌ها هم مشخص است تفاوت در نحوه قرارگیری این پکیجها است؛ پکیج دیواری روی دیوار و پکیج زمینی روی زمین تعبیه می‌شود.

همچنین، پکیجهای دیواری در اغلب منازل با متراژهای گوناگون کاربرد دارند در حالی که پکیجهای زمینی معمولا در ساختمان‌ها و منازل چند طبقه با متراژ بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر این‌ها، پکیجهای زمینی از مخزن ذخیره آب برخوردار هستند اما پکیجهای دیواری این ویژگی را ندارند.

نکات مهم نصب پکیج دیواری

در صورتی که قصد خرید پکیج دیواری و نصب آن را دارید بهتر است از نکات لازم در مورد نصب پکیج دیواری اطلاع داشته باشید. برخی از نکات مهم در هنگام نصب پکیج دیواری عبارتند از:

  • محل قرارگیری پکیج دیواری نباید بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا باشد‌.
  • فاصله پکیج دیواری تا زمین حداقل ۱۲۰ سانتی‌متر باشد.
  • فاصله پکیج دیواری تا دیوار مقابل حداقل ۱ متر باشد.
  • فاصله میان پکیج دیواری با دیوار یا کابینت مجاور، از هر طرف ۳۰ سانتی‌متر باشد.
  • محل تعبیه کلاهک تعدیل پکیج باید حداقل ۳۰ سانتی‌متر پائین‌تر از دریچه دودکش در نظر گرفته شود.
  • اگر قصد دارید از پکیج گازی در داخل کابینت استفاده کنید حتما توجه کنید که کف کابینت باز باشد و کابینت موردنظر از نوع کرکره ای یا دارای منافذ کافی برای عبور اکسیژن باشد.

برخی نکات مهم برای خرید پکیج دیواری

  • قبل از اقدام به خرید پکیج دیواری، متراژ زیربنای واحد موردنظر را محاسبه کنید.
  • میزان آب مصرفی مورد نیاز را تعیین کنید.
  • نحوه اجرا دودکش از نظر مسیر عمودی یا مسیر افقی را تعیین کنید.
  • توجه داشته باشید که حداقل متراژ مورد تایید برای نصب پکیج شوفاژ در ساختمان، ۶۴ متر مربع است.
  • اگر قصد دارید پکیج را برای فضاهای بازی مثل بالکن استفاده کنید باید پکیج فن دار تهیه کنید. استفاده از این نوع پکیج سبب می‌شود گازهای احتراق پکیج به خارج از ساختمان منتقل شود.
  • اگر دو واحد اداری نیاز زیادی به مصرف آب گرم نداشته باشند، می‌توان تنها از یک پکیج برای هر دو واحد استفاده کرد.
  • درصورتی که نیاز به آب گرم زیاد باشد، پکیجهای مخزن دار یا پکیجهای حرارتی که از قدرت بیش از ۳۱ کیلو وات برخوردارند، مناسب‌تر هستند.
  • برای اینکه ظرفیت پکیج دیواری را محاسبه کنید متراژ واحد مسکونی را در عدد ۱۵۰ و متراژ واحد اداری را در عدد ۱۰۰ ضرب نمایید. آنگاه عدد بدست آمده نشان‌دهنده میزان انرژی مصرفی در واحد کیلو کالری است. با توجه به این عدد شما می‌توانید پکیج مناسب خود را خریداری کنید.

معرفی قطعات پکیج دیواری (ویژگی + کاربرد)

 

قطعات پکیج شوفاژ دیواری

تامین آب گرم و هوای گرم برای محیط منزل و محیط کار، یکی از نیازهای اساسی افراد است. در گذشته از روش‌های سنتی برای تامین این نیاز استفاده می‌شد اما امروزه روش‌های جدیدتری برای رفع این نیاز وجود دارد. از مهم‌ترین منابع تامین‌کننده آب و هوای گرم در محیط زندگی می‌توان به پکیج‌های دیواری اشاره کرد.

پکیج دیواری شامل قطعات مختلفی است که هر کدام به نحوی برای تامین نیاز موردنظر، موثر می‌باشند. اگر تمایل به آشنایی با انواع قطعات پکیج دیواری دارید با ما همراه باشید زیرا ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع قطعات پکیج دیواری بپردازیم.

انواع قطعات پکیج دیواری

یک پکیج دیواری شامل قطعات مختلفی است که در صورت آشنایی با آن‌ها، بهتر می‌توانید از دستگاه موردنظر نگهداری کنید و در نتیجه دستگاه عملکرد بهتری خواهد داشت و شما از هزینه‌های تعمیر معاف می‌شوید. پکیج‌های دیواری از نظر اندازه و حجم، بسیار کوچک هستند و اندازه آن‌ها تقریباً در حد آبگرمکن می‌باشد.

برد پکیج

عملکرد برد پکیج دیواری به گونه‌ای است که به عنوان مغز دستگاه به حساب می‌آید. وظیفه این قطعه، تجزیه و تحلیل ورودی و خروجی‌های دستگاه است. ورودی‌های دستگاه شامل دوشاخه برق، ترمیستورها، کلید حرارتی، پتانسیومترها، کلید انتخاب فصل، سنسور شعله و فلوسوئیچ می‌باشد. خروجی‌ها نیز شامل شیر ۳ طرفه، شیر گاز ورودی، پمپ سیرکولاسیون، برد جرقه و ترانس جرقه می‌باشد. روی برد پکیج دیواری چند المان تعبیه شده است که هر کدام وظیفه خاصی را به عهده دارند. این المان‌ها شامل رله، ترانس تغذیه، فیوز، آی سی و آی سی رگولاتور می‌باشند.

  1. رله:رله سوئیچی الکترومکانیکی متشکل از یک بوبین و یک سری کنتاکت است.
  2. ترانس تغذیه:این ترانس وظیفه تبدیل برق ۲۲۰ ولت متناوب شهری به ۹ ولت و ۱۸ ولت متناوب را به عهده دارد.
  3. فیوز:محل قرارگیری این المان، بخش ورودی برق اصلی به دستگاه است که در برابر هر نوع اتصال کوتاه وارد عمل شده و سبب قطع برق ورودی و خروجی می‌شود.
  4. آی سی رگولاتور:از آن‌جایی که قطعات الکتریکی از حساسیت بالایی برخوردارند باید توجه داشت که ولتاژ تغذیه و قطعات کاملاً ثابت، صاف و بدون هر نوسانی باشند؛ تمامی این موارد توسط آی سی رگولاتور انجام می‌شود.

وریستور

یکی از قطعات پکیج دیواری وریستور است که نوعی مقاومت وابسته به ولتاژ می‌باشد. از این مقاومت در جهت حفاظت از قطعات و مدارات الکترونیکی در مقابل ولتاژ اضافی استفاده می‌شود. این قطعه در مدار به صورت موازی با مصرف کننده جای گرفته است.

 ترمیستور

این قطعه، یک مدل مقاومت حساس به درجه حرارت از نوع نیمه هادی است. ترمیسورها شامل دو نوع ترمیسور با ضریب حرارتی مثبت و ترمیسور با ضریب حرارتی منفی هستند. مقاومت ترمیسور با ضریب حرارتی مثبت در صورت افزایش دما، افزایش پیدا می‌کند و مقاومت ترمیسور با ضریب حرارتی منفی همزمان با کاهش دما، کاهش پیدا می‌کند.

فلوسویچ یا کلید جریان

فلوسویچ یا کلید جریان یکی دیگر از انواع قطعات پکیج دیواری است که محل قرارگیری آن در مسیر آب ورودی به شوفاژ دیواری می‌باشد. این قطعه همانند یک کلید عمل می‌کند؛ به این صورت که سبب قطع و وصل جریان الکتریکی می‌گردد. در درون این فلوسویچ ها قطعه‌های شناور وجود دارد که می‌توانند به سمت بالا و پایین حرکت کنند.

برد جرقه

برد جرقه به عنوان یکی دیگر از قطعات پکیج دیواری، ولتاژ ورودی را چندین برابر کرده و آن را به مشعل انتقال می‌دهد. از آنجایی که بدنه مشعل Erth است و ولتاژ حدوداً V ۱۲۰۰۰ می‌باشد در فاصله‌ای کمتراز CM۱ پره‌های مشعل، قوس الکتریکی نمایان می‌شود. در این حالت، اگر گاز در مشعل روشن باشد، شعله ایجاد می‌شود.

شیر سه طرفه

شیر سه طرفه از دیگر انواع قطعات پکیج دیواری می‌باشد که وظیفه تغییر مسیر عبور آب گرم را از مدار شوفاژ به مدار آب گرم مصرفی، به عهده دارد.

پمپ خطی یا پمپ سیرکولاسیون

پمپ خطی یا پمپ سیرلاکسیون وظیفه جبران افت فشار مدار گرمایش و گردش آب گرم در مسیر بسته گرمایش را به عهده دارد. این پمپ با استفاده از خازن نصب شده در مدار الکتریکی، راه‌اندازی می‌گردد.

شیر پرکن پکیج

یکی دیگر از انواع قطعات پکیج دیواری، شیر پر کن پکیج می‌باشد که برای آب‌گیری سیستم از آن استفاده می‌شود. محل قرارگیری این شیر پر کن میان پکیج حرارتی و لوله آب سرد ورودی می‌باشد. عملکرد این شیر به گونه‌ای است که در صورت باز کردن آن، آب در اندازه نرمال و مجاز ۵.Bar۱ داخل سیستم می‌شود.

شیر تخلیه آب مدار گرمایش

شیر تخلیه آب مدار گرمایش نیز یکی دیگر از قطعات پکیج دیواری است که وظیفه ویژه خود را به عهده دارد. در واقع، زمانی که نیاز به تعمیر یا سرویس پکیج دیواری باشد با استفاده از این شیر می‌توان آب داخل سیستم را تخلیه کرد.

سنسور حرارتی مدار آبگرم مصرفی

این قطعه از پکیج دیواری برای این نصب می‌شود که دمای لوله مبدل مرتبط با آب گرم احساس شود. در این حالت، اگر دمای لوله از حد نرمال بیشتر شود؛ مشعل دستگاه خاموش می‌گردد تا از بروز پیشامد یا اتفاق ناگوار پیشگیری شود.

شیر اطمینان

این قطعه به عنوان یکی از انواع قطعات پکیج دیواری، نسبت به دما و فشار حساس است. اگر فشار کاری سیستم از Bar ۳ بالاتر برود یا اینکه دمای سیستم نسبت به حد نرمال افزایش یابد با باز کردن مجرای خروجی این شیر می‌توان فشار و آب اضافی را از سیستم خارج کرد؛ به همین دلیل این قطعه به عنوان شیر ایمنی شناخته می‌شود. حسگر فشار آب به این صورت عمل می‌کند که اگر فشار سیستم نسبت به اندازه نرمال کمتر شود یعنی به اندازه Bar ۱ برسد از روشن شدن فشار آب جلوگیری به عمل می‌آورد.

گیج دما و فشار

گیج دما و فشار همان فشار سنج و دماسنج است که روی بدنه دستگاه قرار دارد. این قطعه مشخص کننده فشار و دمای سیستم برای کاربر است.

کلید حرارتی مدار گرمایش

کلید حرارتی مدار گرمایش از دیگر قطعات پکیج دیواری است که به کنترل دمای خط لوله آب مدار گرمایش می‌پردازد. این کلید حرارتی کمک می‌کند که همزمان با رسیدن دمای خط لوله به دمای تنظیم شده، مشعل خاموش می‌شود.

ترموستات دود یا سنسور دود

این قطعه در قسمت بالایی کلاهک تعدیل نصب می‌شود. اگر به هر دلیلی دودکش به درستی کار خود را انجام ندهد کلاهک تعدیل داغ شده و این داغی توسط سنسور احساس می‌شود؛ در این حالت، سنسور به برد فرمان خاموشی کردن سیستم را می‌دهد.

منبع انبساط دیافراگمی

این منبع به طور استاندارد از فشاری معادل Bar ۱ برخوردار است. در صورتی که این فشار افزایش یا کاهش پیدا کند احتمال ایجاد مشکل برای سیستم وجود دارد که یکی از آن‌ها می‌تواند انفجاری روشن شدن دستگاه باشد. درون این منبع از دو قسمت تشکیل شده است که یک قسمت آن ازت یا هوا بوده و قسمت دیگر مرتبط با آب مدار گرمایش است.

از ویژگی‌های پکیج ها می‌توان به برخورداری از راندمان بالا و انرژی زیاد اشاره کرد که سوخت مصرفی آن‌ها نسبت به موتورخانه‌های مرکز، پایین‌تر است.

با وجود پکیج دیواری دیگر نیازی به انجام لوله‌کشی‌های وسیع در ساختمان نیست و واحدهای مختلف در ساختمان از گرمایش محیط و آب گرم مصرفی به طور مستقل بهره‌مند می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *